Valborg

Nu är en kille här och installerar fjärrvärmen, han har varit här sedan 7:30.
Maya ska äta vid 11:00 sedan blir det promenad och sitta och mysa i solen. Ikväll ska vi äta middag hos Lasse och Gunilla. Linus, Emily och Freddi ska också dit. Sedan åker vi och tittar på brasan i Bergsåker för Mickes kusiner bor där. Kanske blir det något glas vin efteråt också.
Visar också en bild på solnedgången jag tog igår kväll från vårat ena köksfönster.

image77

Nudlar

Jag och Micke har tagit bort garderoberna och städat ordning nere inför imorgon. Vid halv nio ska någon från Sundsvalls energi komma och installera fjärrvärme. I längden blir det bättre för miljön och för våran plånbok.
Men nu blev vi så hungriga att vi ska äta nudlar innan vi går och sover.

Fixat i trädgården

Idag har jag hunnit med ganska mycket. Tvättat två omgångar, ringt en massa viktiga samtal, dammsugit och varit ute och fixat i trädgården. Har tagit ner tre stora klätterväxter. Tycker inte alls om när de täcker husväggen, så nu är de bort. Värst var klätterväxten med roser, den var enorm och jag stack mig en massa gånger. Även klippt ner andra växter för att de ska växa finare.
När Micke kommer hem så måste vi ta bort garderoberna i tvättstugan. Han ska även få städa bland sina verktyg och maskiner. För imorgon kommer de och installerar fjärrvärme som ska sitta i tvättstugan. Rummet där pannan är idag ska göras om och väggen till förvarigsrummet ska rivas. Vi tänker göra ett stort rum som ska bli dressingroom. Även tvättstugan ska renoveras. Får se om det blir nu eller senare. Vill även bygga och göra altanen större.

Gårdagens shopping

Igår var jag och Maya med Emily till Birsta City. De vart en hel del shopping åt mig, två klänningar och ett par capribyxor på HM. T-shirt, korta leggings och tights på Gina. På Lindex fyndade jag en rosa/vit randig skjorta och Maya fick 3-pack trosor. Maya hade även turen att träffa mormor när vi var på HM. Så hon fick ett par solglasögon, en super söt väska och en vit kofta. Maya blev väldigt glad och jag också.

image76


           

Det går framåt med renoveringen

Idag har Maya varit hos mormor och morfar så att jag och Micke kunnat fixa nere. Vi har äntligen monterat klart garderoberna. Vi hade fått fel skena så vi fick åka till IKEA och byta. Men man får vad man betalar för. IKEA = billigt = man får räkna med problem. Kändes som hallen vart ännu större med sjutdörrarna i spegelglas. Blev tom bättre än jag föreställt mig. Är så nöjd. Jag har även rollat  väggen under trappen och målat lister. Vi har även monterat nivålister och lister runt öppningen till "lilla hallen".
Även idag blev det jätte sen middag. Åt strax efter nio. Blev så eftersom jag fick enorm huvudvärk och kunde bara ligga still och Micke jobbade i 1 1/2 timme.
Nu ska vi gå och lägga oss måste bara vika lite tvätt innan.

God natt och imorgon börjar en ny vecka med nya möjligheter glöm inte det. Kram

Mera tävling.



Tävlingen är hos shopaholicmamman. Jag är med, var det du också.

Tävling hos Muppsan!



"Jag tävlar om ett presentkort (värde 300:-) från Minipeople
Muppsans blogg - www.muppsan.com
VAR MED & TÄVLA DU OXÅ..!!"

Walkout

Har precis sett klart en film som heter Walkout. Den var så himla bra. Kan verkligen rekommendera den till alla. Bygger på en verkligen händelse från L.A, USA 1968, där spansk talande studenter protesterade mot deras orättvisa behandling. De ville bara ha samma rättigheter som alla andra. Säger bara: Se den! Själv så var jag både arg, glad och ledsen under filmen. Finns risk att mina ögon är svullna imorgon.

God natt! 

Lördag

Vid tio kom Anna och Ella. Maya vart så glad när Ella kom att hon inte visste hur hon skulle bete sig. Ella som är 7 månader äldre än Maya blev lite rädd men sedan lekte de för fullt. Anna hade också köpt med sig så gott fika. Jätte stora sockerkringlor och stora chokladkakor. Tur att det var lördag. Sedan gick vi en sväng, de fortsatte ner till stan men vi gick tillbaka hem.
Eftersom vi håller på att renovera så har man en hel del skräp hemma. Så Micke och jag lastade en släppvagn full och åkte till soptippen, vilket väldigt många andra också gjorde idag. Vi fick stå i kö ett bra tag innan det var våran tur. Men nu känns det så skönt att ha gjort det.
Har även monterat några uttag och lite annat nere. Känns som när det börjar bli klart så tar det helt plötsligt ännu längre tid.
Vi har precis ätit fisksoppa till förrätt och nu ska vi äta kräftor. Väldigt sen middag men vi ville mysa lite när Maya somnat så vad gör man?

Stan och Vårmässan

Det blev en tur ner till stan idag med Veronica och Melvin. Jag och Maya gick ner till stan, var så skönt att få en promenad. Handlade lite åt Maya på Lindex. Hade en 25% på ett helt köp, så det blev en lite varmare tröja att ha på kvällen (kostade endast 37:- nu, ord. 229:-), två par leggings och ett par svart strumpbyxor med spets nertill. Sedan fick hon ett linne och ett par shorts från polarn och pyret . Var också på apoteket och köpte mat (mjölkfritt pulver till välling) och salva till Maya. Var även på Body Shop och där vart det ansiktsprodukter till mig.
Micke hämtade oss vid tre och vi åkte hem och åt sen lunch. Sedan bar det av till Vårmässan. Var så skönt att gå där idag eftersom man slapp trängas. Vilket man alltid har fått göra på lördag eller söndag. Vi invigde också den nya fina vagnen Maya fick av mormor och morfar när hon fyllde ett. På Vårmässan köpte vi en ekologisk tröja åt Maya. Det var av ett nytt företag, rivig design, som snart ska öppna i Sundsvall. Sedan vart det strumpor åt mig och Micke, sju par var för 100:-.

     

Fil överallt!

Fil på bänken, på lådorna, i lådorna, på golvlister, på golvet, på Maya, på hennes kläder, på mina kläder och hela vägen till duschen.....
Ja, så kan det gå när man häller upp en stor tallrik med fil och man har en nyfiken dotter med långa armar. Tallriken stod på bänken i köket när Maya fick tag på den och välter den över sig. Det vart raka vägen till duschen. Nu är det iallafall fixat och våran dag fortsätter

Sol igen!

Man blir så glad när man vaknar och solen skiner. Allt blir lättare med vackert väder. Maya vaknade vid sex tiden men jag tyckte att vi kunde sova lite till. Så vi somnade om och klev upp strax efter sju istället. Tänkte äta frukost nu sedan får vi se vad som händer idag. Skulle nog vilja gå ner på stan och även gå på vårmässan. Men vi får se. Vara ute i solen är ju inte fel heller.

Här kommer en bild som vi tog för ett år sedan. Maya är knappt en månad. Hon var så liten, tiden har gått så fort. Med på bilden är Moa och Adam. (Mickes kusiner.)

image65

Att ge

Idag liksom igår har det varit så härligt väder. Har suttit ute och läst under tiden Maya sovit i vagnen. I vanliga fall när Maya sover så är det full fart med allt men man måste passa på och njuta av solen också. Har läst färdigt en bok av Bill Clinton; Att ge (Hur var och en av oss kan förändra världen). En bok jag rekommenderar till alla. En del ur sista kapitlet i boken: " Kommer du att bli lyckligare av att ge? Det är din sak att svara på. När jag var med Bill och Linda Gates, och såg hur de pratade med byinnevånarna vars liv de hade förbättrat, så verkade de lyckliga. När jag såg unga Brianne Schwantes riskera fler brutna ben i sin ömtåliga kropp för att kunna hjälpa människor vid Mississippis översvämning, verkade hon lycklig. När jag såg John Bryant tala till fattiga barn så deras ögon lyste om hur deras liv kunde förändras, verkade han lycklig. När ..... och alla de andra som stödjer mitt aidsarbete, ser in i ögonen på barn som lever, tack vare deras hjälp, verkar de lyckliga. Så mycket av modern kultur handlar om självupptagenhet och självdestruktivitet. Så mycket av dagens politik domineras av personangrepp istället för de faktiska politiska budskapen. Så mycket av moderna medier domineras av personer som tjänar pengar på att förnedra andra, förminska dem utifrån deras sämsta ögonblick och utnyttja deras svagheter för egen vinning. Vem är lyckligaste? De som förenar eller de som söndrar? De som bygger eller de som river ner? De som ger eller de som tar?
Jag tror du vet svaret. Det finns en hel värld därute som behöver just dig, på hemmaplan eller på andra sidan havet. Ge."


Sammanfattning fredag och lördag

Eftersom jag inte skrev något under dessa dagar så tänkte jag berätta vad jag gjort.

Fredag: Jag, Elin och Nicolas ur Läxhjälpen besökte IVIK programmet på Västermalms skola. Vi fick gå runt i ungefär 10 olika klasser och berätta om oss och Läxhjälpen. Kändes som många var positiva och sedan får man ett annat perspektiv när man träffar andra med olika bakgrunder. Tänk att vara 18 år och aldrig tidigare fått gå i skolan, att inte kunna läsa och skriva. Eller för dem som inte har uppehållstillstånd och inte vet hur morgondagen ser ut. Allt sådant som de allra flesta tar för givit.
Var roligt att besöka min gamla skola. Känns som jag var en helt annan person när jag gick där. Var så skönt att veta att jag verkligen ändrat mig sen dess. Men det borde man också på sju, åtta år.
 
Lördag: Var och hälsade på Linus och Emily för hennes föräldrar var här och vi har inte träffat dem tidigare. Fick stekta frukter med socker, sirap och kanel, serverad med glass till. Var jätte gott!
På kvällen gick Micke ut med ledningsgrupppen på jobbet. De var på Nöjeshallen. Sedan gick de ut och åt.
Själv så hämtade jag Romanique och vi åt sushi som hon gjort och drack massa vitt vin till. Maya var med oss men somnade vid nio. Vi hade trevligt och pratade en massa tjejsnack. Vi elva kom Micke, Olov, Mathias, Mats och Tomas ur ledningsgruppen. Vi delade på två flaskor champange på en väldigt kort tid, (vilket mitt huvud kände av dagen efter).  Lyssnade på musik och pratade en massa och under hela tiden sov Maya utan att ens ha en dörr att stänga om henne. Min älskling är så snäll!

Deklaration

Nu åkte mamma och pappa precis hem. De har varit här sedan två och pappa har hjälpt mig deklarera. Det tar sån tid när man har näringsverksamhet (hyresfastighet). Men nu är det gjort för i år, så skönt. Tack snälla pappa! 
Snart kommer Micke hem och vi ska äta kinamat, gott. Sedan blir kvällen lugn eftersom jag har fått huvudvärk av allt pappersarbete. I vanliga fall tycker jag om att  sitta med papper men idag vart det för mycket.

Stockholms vistelse och skärpning!

Länge sedan jag skrev något nu. Lovar att skärpa mig. Börja med att berätta om anledningen till varför det blev en paus från början men sedan fortsatte den 4 dagar för länge. Kommer idag och imorgon att uppdatera och berätta vad som hänt de senaste dagarna.

 
Jag och Micke har varit i Stockholm. Vi åkte tidigt i onsdags och kom hem sent på torsdags kväll. Vi hade det jätte mysigt och bra. Hotellet vi bodde på var väldigt fint och lyxigt, SIGN, Stockholm. Vi bodde längst upp på tionde våningen. Utsikt över Stockholm och även poolen som fanns på hotellets ena tak.
Efter en lång dag av resande, shopping och skoskav så bestämmde vi oss för att ta ett bad på hotellet. Drack även champange till. Sedan orkade vi inte klä upp oss och gå ut för att äta så vi var lite busiga och beställde roomservice. Vart god mat och en flaska vin till. En del av maten var kanske i trendigaste laget men det är ju så när man bor på Sign.
Självklart vart det en hel del shopping. Köpt ett läckert salt och pepparkar i gamla stan. Sedan vart det mycket kläder till Maya från polarn & pyret och arctickid. Micke köpte en så snygg rock från J.Lindeberg. Själv så köpt jag underkläder och skinnhandskar BjörnBorg. Även underkläder från Frank Dandy. Vart även en del andra små saker. 
Tack Mayas mormor, farmor, farfar, moster, faster och farbror för att ni passade Maya så att vi kunde fara tillsammans till Stockholm. Kram till er alla.

image60
Utsikt från rummet
image62
Hotellrummet
image63
Till salt och peppar

Underbara dag

Vill bara berätta att det är en toppen dag! Berättar mer imorgon.

Kramar Marina

IKEA

Var på IKEA idag, shoppade och åt. Vi köpt garderober i ek med spegelskjutdörrar och hylla till Mayas rum. Vart inget vitrinskåp men vi har fått lite andra ideér så vi får se vad det blir. Tog en bild på Mayas nya polarn och pyret vårjacka och mössa som hon fått av farmor i ett års present. Mössan är av ekologisk bomull. Vilket jag gillar. 

image57 

Mera renovering

Var så trött igår kväll att jag inte orkade skriva. Vi hann iallafall en hel del. Jag och Micke satt list. Lasse kom också förbi, han kapade till metall skenor som ska vara runt öppningen till "lilla hallen" och lister som ska var där trägolvet möter kaklet. Jag städa också ur det stora rummet. Vi bar in soffan och vita vinskåpet.
Idag ska vi köpa garderob och kanske ett vitrinskåp. Vi har ett stort i körsbär men det kommer inte att passa längre. Vet inte säkert vad jag vill ha, så vi får se. Berättar senare vad det vart.

image57
Jag monterar lister.


Barnsång

Idag har vi varit på barnsång. Maya tyckte det var så roligt att träffa alla barnen igen. Var två veckor sen sist. Jag tog med mig kamran så här kommer lite bilder.

image49
Redo för barnsång
image50

             Bilder från barnsången

God natt!

Vart en sen middag hos Lasse och Gunilla. Gunilla hade hittat ett nytt recept som hon bjöd oss på, eller snarare två nya recept. Vi fick först ett tortillabröd med kyckling, ananas, riven permesan mm. Sedan var det som en tacogratäng till varmrätt. Jätte gott. Vart som vanligt så mycket mat att både jag och Micke fick matlådor till morgondagen.
Nu ska vi sova, god natt!

Olycka!

image42

Jag och Micke höll på att montera lister när Micke skulle karva ut för ett hörn. Då slant kniven och han skar sig rejält. Höll på svimma. Han bara blöder, har byt plåster men det blöder igenom direkt. Jätte otäckt tycker jag. Tur att Maya inte var hemma. Hon är hos farmor och farfar. Detta för att vi varit och köpt lister och sedan monterat dem. Vi är inte klara men nu har vi en paus tills Micke slutar blöda.
Visar också bilder på rådjuren som nyss var utanför oss.

image43


image47

Söndags morgon.

Idag har vi tagit det lungt och ätit frukost länge. Sedan när vi höll på att plocka ur diskmaskinen så ville Maya vara med och hjälpa till.  Men hon tog bara sina grejor och gick. Nu sitter hon och leker med dem på golvet.


image38

image39

image40


Läs och tänk efter

Du kliver upp på morgonen och din dag blir förstörd, bara för du inte kan välja vilken av dina 30 tröjor du ska ha på dig. Och på Moskvas gator fryser en 14 årig flicka ihjäl för hon inte har en enda tröja att ta på sig.

Du går till skolan och klagar och tycker synd om dig själv för alla läxor du fått. Och i Indien gråter en 10 årig pojke för han aldrig kommer få börja skolan.

Du går till matsalen för lunch och påpekar den äckliga maten och slänger i stort sett allt du har på tallriken.
I Sudan dör en 2 årig flicka av grov undernäring och vätskebrist.

Du kommer hem och förbannar din mamma för att du måste hjälpa till att tömma diskmaskinen. Och i Somalia blir en 8årig pojke slagen för han somnade efter 10 timmars arbete i hemmet.

Din kväll blir förstörd när du upptäcker en finne på hakan. Och i Kambodja dör en 11årig flicka och hennes lillebror i Aids.

Gråt inte över pojkarna som dör, över flickorna som inte överlever.
För tårar räddar inga liv!
Res dig upp och förändra!
För en instinkt om att förnyelse behövs för att rädda världen

Underbara lördag med oväntat besök

Vid elva tiden kom Magnus och Lasse. Då började de genast fixa. De har målat, tapetserat, satt upp väv och monterat kamin. Magnus och Micke håller fortfarande att greja. Jag fixade lunch (MAX).

Vid två kom Gunilla, hon hade en present åt Maya. Maya fick så fina kläder i färgen korall och ett tre pack strumpor. Lasse hade också en giraff med till Maya tidigare när han kom. Sa åt dem att de inte måste ha presenter med sig varje gång de kommer (med tanke på gårdagen också). Fast det är ju trevligt. Kram till er!

Sedan vid tre tiden kom Mats och Gun (släkt). De kunde inte komma när Maya hade 1års kalas. Så de dök upp nu istället. Jätte trevligt! Maya fick en så fin tröja, en musik cd och en bok. När Maya såg Boken som har en anka på omslaget så sa hon: Kvack, kvack. Det var så mysigt. 

image26
Renovering en fredags kväll...

        
Micke                      Lasse                      Målning                  Magnus

image31
Min sötnos

           
Äter lunch               Med farmor            Får presenter           Vi fikar    

  
Mayas presenter

Renoveringsdag

Igår kväll så åt vi god mat och sedan började Micke och Magnus tapetsera. Strax före tolv slutade de. Melvin vart jätte ledsen precis innan de skulle åka hem. Detta hörde Maya och vaknade, jätte ledsen. Sedan var hon vaken en timme innan hon somnade om. Men hon sov iallafall resten av natten.
Nu ska vi äta frukost. Idag kommer Magnus och Lasse (Mickes pappa) för att hjälpa till med renoveringen. Det är så skönt. Känns att vi är på slutspurten när det gäller allrummet och hallen nere. Bilder kommer under dagen.
 

Presenter!

Micke kom precis hem. Han hade köpt blommer till mig! Jätte gulligt tyckter jag. Älskar dig Micke!
Gunilla (Mayas farmor) har också varit här idag. Hon hade också presenter med sig. Ett Mumin troll till Maya, en flaska vin och godis till mig och Micke. Tack snälla Lasse och Gunilla. Ni är alltid så omtänksam.

image25
Alla presenter en helt vanlig fredag

Strax så kommer Magnus, Veronica och Melvin. Vi ska äta middag tillsammans, grillat. Ska bli gott. Sedan ska killarna tapetser lite. Hoppas jag får några bilder att visa er senare.


Fredag!

Då var det fredag igen. Känns så bra eftersom Micke är ledig i helgen och då ska vi fortsätta renovera. Men det som inte är lika roligt är att Maya blivit förkyld. Hon har iallafall ingen feber. Håll tummarna att det snar går över.
I morse vaknade vi vid 7 tiden av alla maskiner utanför. De håller på att gräva för fjärrvärme och fiber. Vilket är bra för vi ska skaffa både och, men det är inte skoj av att vakna av oljudet.  
Skriver mer sedan för nu ska jag göra lite tråkiga saker som att tvätta och diska.

image24
Maya nu på morgonen.

Bilder från söndagen

I söndags var vi på familjegudstjänst eftersom jag och Maya går på babysång. Alla mammorna (en pappa) och alla barnen fick sjunga och "dansa". Var faktiskt mycket roligare än vad jag trodde. Maya verkade också tycka det var roligt.

image19

image22

     

Vemdalen

Sitter och tittar på bilder från Vemdalen nu i påskas. Tycker att det är underbart att vara i fjällen. Lugnet, luften och vyerna...

image15
Utsikten under en fikapaus i Jaktstugan

image16
Min älskling

image17
Underbar vy

image18
 Maya går med skor för första gången

Besök

I morse kom mamma på besök. Maya blir så glad så fort hon ser mormor. De har så roligt ihop.
Idag ska jag iväg på läxhjälpen. Det är genom Röda Korset och Rädda Barnen. Vi är några stycken som varje torsdag mellan 16-18 hjälper de som vill träna sin svenska. Det är ungdomar mellan 15 till 20 år som går på IVIK programmet. Känns verkligen bra och roligt att kunna hjälpa andra. Tycker att alla ska försöka bidra med något. Det kan vara vad som helst som att skänka pengar till välgörenhet, hålla upp dörren åt någon eller bara genom att sprida glädje och le lite extra.
Ha en toppen dag och var rädd om varandra.   
 

image14
Maya och hennes mormor

Fondvägg

Då har vi äntligen fått upp fondväggen! Micke och Magnus har tapetserat. Känns så roligt att det går framåt. Fonden är silver/mörkgrå metallic med sammet medaljonger. Sedan blir det enfärgad tapet i den silver/mörkgrå metallic färgen på resten av väggarna. Den tapeten ska upp på fredag. 
Jag och Veronica tillbringade tiden med Maya och Melvin. Maya är så nyfiken på Melvin. Men jag förstår henne, han är ju så söt. 

image9
Fondväggen

         
Tapetsering pågår                         Maya och Melvin        Maya i sitt rum

   

Hemma igen

Då har vi precis kommit hem igen från öppna förskolan. Maya hade jätte roligt och jag tyckte också det var trevligt. Dit ska vi gå fler gånger. Linda och Henny från babysången var även där. Maya och Henny vart så glada att se varandra. När de höll på som bäst att leka så gav de varandra en kram . Såg så gulligt ut! 
Nu ska jag ta och plocka lite ordning här för vid två kommer Mayas mormor. Hon bara måste träffa Maya säger hon. Du är så gullig mamma!
Sedan vid fem kommer Magnus, Veronica och lilla Melvin. Magnus ska hjälpa Micke tapetsera. Tack snälla ni för att ni alltid är så himla snälla och hjälper oss! Magnus och Veronica har hjälpt oss så mycket med allt från renoveringar till bröllop. Bättre kompisar kan man inte få! 
Nu är det dax att sätta fart när Maya sover en stund.

Godmorgon

Nu är vi vakna och ska gå på öppna förskolan om en timme. Vi har bara varit där en gång och då var det med föräldragruppen i början på hösten. Så det ska bli skoj att se vad Maya tycker om det.

image8
Maya nyvaken

Renovering!

Vi bor i en villa som är byggd -78. Vi flyttade hit i slutet av januari ifjol. Just nu håller vi på att renovera på undervåningen. Idag har jag och Micke (mest Micke) byggt för en dörr och slagit upp en ny ingång till städskrubben. Sedan har vi satt upp nya lampor i taket också. Visar en före bild. Det är alltså dörren i mitten som är borta nu. Det som har gjorts sedan bilden togs är: heltäckningsmattan är borta - nytt trägolv i ek, garderoberna rivna, vi har lagt nytt klinker, underarbete på vägarna är gjorda- ska tapetsera i helgen, det vita teglet man ser är borta- ska ha tapet där istället, de bruna dörrarna har ersatts med nya vita dörrar, taket och listerna är målade vita.
Har även köpt nya lampor som vi ska ha på balkongen.

image2 
Före

        
Efter              Ny öppning     Ny dörrkarm            Nya lampor till pelarna på balkongen

image6
Nya lampor till hallen, rostfritt med vitt högglansigt glas 

Välkommen till min nya blogg!

Då har man till slut skaffat sig en blogg . Efter att under en längre tid läst andras bloggar så vart jag till slut så sugen på att skaffa en egen. Detta blir min dagbok och ni kommer att få följa mig och min familj som består av min man Micke och våran underbara dotter Maya 1år. Kommer att skriva om familjeliv, barn, vardag, hem och husrenovering. Just nu är jag mammaledig så mina dagar tillbringas till största del med Maya. Vi fixar hemma, går ut och går,shoppar och mycket mer. Ni kommer att lära känna oss bättre allt eftersom.
Börjar med att visa en bild på min lilla älskling. 

Kramar Marina
image2

RSS 2.0